Ranty cukiernicze

Ranty cukiernicze wykorzystywane są do produkcji różnego rodzaju wypieków o określonych kształtach. Produkowane przez nas ranty cechują się wytrzymałością, trwałością oraz sztywnością. Uzyskaliśmy to dzięki zastosowaniu w procesie produkcji metody łączenia na zakładkę.

Posiadamy bardzo szeroki wybór kształtów od typowych rantów prostokątnych i okrągłych poprzez serca, owale, choinki, sześciokąty, trójkąty i wiele innych. Istnieje możliwość wykonania rantów o dowolnym kształcie na indywidualne zamówienie klienta.

Wymiary

  • Okrągłe – Ranty typowe okrągłe wykonywane są w różnych średnicach od ⌀ 10 do średnicy według zamówienia.
  • Prostokąty – Ranty typowe prostokątne wykonywane są w następujących wymiarach:
    • 200 x 300 [mm]
    • 600 x 400 [mm]
    • 400 x 300 [mm]
  • Formy na chleb zbójnicki – sześciokąty
  • Serca
  • Owalne
  • Książka
  • Choinka
  • Inne

Wysokość rantu według zamówienia. Typowe wysokości rantów od 40 do 80 [mm].

Do rantów nietypowych, wykonywanych według indywidualnego zamówienia nie doliczamy dodatkowych opłat. Wyceniane są tak jak ranty standardowe.