Product Details

Blachy lite to uniwersalne blachy, które stosowane są do wypieków różnych rodzajów ciast oraz pieczywa. Blachy wykonywane są z blachy aluminiowej, stalowej oraz kwasoodpornej o różnych grubościach.  Blachy produkowane są w procesie wyginania oraz w zależności od wybranej metody łączenia spawania, nitowania lub zgrzewania.

Blachy stalowe wykonane z wysokogatunkowej blachy stalowej.

Możliwe typy łączenia:

  • na zakładkę oraz zgrzewane
  • spawane

Blachy aluminiowe wykonane z wysokogatunkowej blachy aluminiowej.

Możliwe typy łączenia:

  • na zakładkę oraz nitowane
  • spawane

Blachy stalowe wykonane z wysokogatunkowej blachy kwasoodpornej.

Możliwe typy łączenia:

  • na zakładkę oraz zgrzewane
  • spawane

Grubość blachy: według zamówienia.

Blachy mogą być wykonane z 2,3 lub 4 rantami, które zostają podgięte pod wybranym kątem. Wysokość rantów oraz ich kąt podgięcia dopasowane do zamówienia.

Rodzaje typowych blach aluminiowych:

3-rantowe 4-rantowe
60 x 40 x 2,5 [cm]
60 x 40 x 4 [cm]
Podgięcie otwartego boku,
które zapewnia dodatkową sztywność.
60 x 40 x 2,5 [cm]
60 x 40 x 5 [cm]
60 x 40 x 8 [cm]

Blachy możemy wykonać z tzw. wyjmowanym rantem w dwóch typach:

  • brzeg rantu wywinięty na zewnątrz blachy, zastawka wsuwana na całą szerokość – nie następuje skrócenie na długości blachy
  • nacinane brzegi, zasuwka wsuwana – uwaga następuje skrócenie na długości blachy

Na życzenie klienta wykonujemy blachy w nietypowych wymiarach oraz z blachy o wybranej grubości. Zapytaj o cenę – ze względu na duży ruch cen materiałów oraz wykonywanie blach na indywidualne zamówienia wyceny wykonujemy na bieżąco.

Do blach nietypowych, wykonywanych według indywidualnego zamówienia nie doliczamy dodatkowych opłat. Wyceniane są tak jak blachy standardowe.