Blachy lite to uniwersalne blachy, które stosowane są do wypieków różnych rodzajów ciast oraz pieczywa. Blachy wykonywane są z blachy aluminiowej, stalowej oraz kwasoodpornej o różnych grubościach. Blachy produkowane są w procesie wyginania oraz w zależności od wybranej metody łączenia spawania, nitowania lub zgrzewania.
Grubość blachy: według zamówienia.
Blachy mogą być wykonane z 2,3 lub 4 rantami, które zostają podgięte pod wybranym kątem. Wysokość rantów oraz ich kąt podgięcia dopasowane do zamówienia.
Rodzaje typowych blach aluminiowych:
3-rantowe | 4-rantowe |
---|---|
60 x 40 x 2,5 [cm] 60 x 40 x 4 [cm] Podgięcie otwartego boku, które zapewnia dodatkową sztywność. |
60 x 40 x 2,5 [cm] 60 x 40 x 5 [cm] 60 x 40 x 8 [cm] |
Blachy możemy wykonać z tzw. wyjmowanym rantem w dwóch typach:
- brzeg rantu wywinięty na zewnątrz blachy, zastawka wsuwana na całą szerokość – nie następuje skrócenie na długości blachy
- nacinane brzegi, zasuwka wsuwana – uwaga następuje skrócenie na długości blachy
Na życzenie klienta wykonujemy blachy w nietypowych wymiarach oraz z blachy o wybranej grubości. Zapytaj o cenę – ze względu na duży ruch cen materiałów oraz wykonywanie blach na indywidualne zamówienia wyceny wykonujemy na bieżąco.
Do blach nietypowych, wykonywanych według indywidualnego zamówienia nie doliczamy dodatkowych opłat. Wyceniane są tak jak blachy standardowe.