Foremki piekarnicze

Foremki piekarnicze produkowane są z blachy stalowej, aluminiowej lub kwasoodpornej o różnych grubościach. Foremki wykonywane są metodami cięcia, zaginania oraz w zależności od wyboru sposobu łączenia spawane, zgrzewane lub nitowane.

Typowe wymiary foremki:

Gramatura Wymiar góry [mm]
A x B x H
H – wysokość pionowa
Wymiar spodu [mm]
C x D
0,25 kg 100 x 150 x 70 125 x 75
0,4 kg 190 x 100 x 70 165 x 75
0,5 kg 200 x 105 x 75 170 x 75
0,6 kg 220 x 105 x 75 190 x 75
0,7 kg 240 x 110 x 75 210 x 80
0,8 kg 260 x 110 x 75 230 x 80
1,0 kg 310 x 110 x 75 280 x 80
1,2 kg 340 x 120 x 75 310 x 90