Wózki wypiekowe produkowane są z profili oraz blach kwasoodpornych, łączonych ze sobą za pomocą spawów. Przeznaczone są one do różnego rodzaju wypieków piekarniczych oraz cukierniczych. Koła wozków wykonane są z materiałów termoodpornych, z których każde wytrzymuje obciążenie do 150 kg.
Typy wózków:
- do pieców MIWE i ROTOTHERM
- 1800 x 780 x 640 [mm]
- 1800 x 800 x 660 [mm]
- 1800 x 980 x 640 [mm]
-
do pieców obrotowych REVENT
- 1745 x 780 x 640 [mm]
- 1745 x 800 x 600 [mm]
- 1745 x 980 x 640 [mm]
-
AGIV i FORNI do blach typowych 800 x 600 [mm] o wymiarach 1895 x 750 x 660
ilość półek odległość między półkami 14 120 [mm] 16 107 [mm] 18 940 [mm] 20 840 [mm] -
do pieców obrotowych typu SVEBA i DAHLEN (górny najazd)
- 1800 x 780 x 640 [mm]
- 1800 x 800 x 660 [mm]